Olen melko varma, että tämän blogikirjoituksen jälkeen minut tullaan tuomitsemaan pirun kätyriksi, kuten vaimoni tuomittiin jo hieman aikaisemmin. Siitäkin huolimatta otan sen riskin, että kirjoitan meedioyhteydenotostamme täällä hyvinä, lohduttavina ja positiivisina kokemuksina, koska juuri sitä olemme osaksemme saaneet.

Jokaisella on omat mielipiteensä, joku epäilee, joku uskoo ja joku vastaavasti tuomitsee henkimaailman asiat välittömästi. Ja sellaiset ovat yleensä ensimmäisten joukossa tuomitsemassa, jotka pitävät suurinta meteliä siitä – ”ettei ketään missään tilanteessa ja millään tavalla tule tässä maailmassa koskaan tuomita”.

Kun erehdyt kysymään perusteluja: - Miksi meidät henkimaailmaan yhteyttä pitävät tuomitaan? Saat yleensä vastaukseksi: - Meediot ja henkimaailma on pahasta… Meitä tahdotaan varoittaa ja meidät tulee pelastaa pahalta! Se on kuulemma läheisestä välittämistä, vaikka yleensä se aiheuttaa vastareaktiona sen, että se vähäinenkin yhteisymmärrys katoaa.

Minä en tahdo sekaantua kenenkään henkilökohtaisiin lohduntuojiin, joten en tahdo kenenkään sekaantuvan minun tai perheeni tapaan saada ja hakea lohtua. – Ei sen pitäisi olla keneltäkään toiselta pois.

Jokainen etsii ja löytää oman lohtunsa eri paikoista, enkä tahdo kenenkään minua käännyttävän toisten vaihtoehtoihin, koska en tule ketään käännyttämään omiini ainoana ja oikeana vaihtoehtona. – Annetaan toisillemme siis valinnanvapaus.

En voi ymmärtää, miten meidän omat rakkaat läheisemme muuttuvat jonkun mielestä, tuon meille osittain tuntemattoman rajan takana välittömästi pahoiksi, jos/kun otamme heihin yhteyttä. Miksi emme saisi ottaa heihin yhteyttä, koska he ovat yhteydessä meihin jatkuvasti, meitä suojelevat ja ovat täysipainoisesti elämässämme mukana, vaikka emme heitä enää näe.

Kuten olen jo aikaisemmin jossain blogitekstissäni aavistuksen asiaa valottanut, oma edesmennyt äitini eli sopusoinnussa henkimaailman kanssa ja sai hyvin rauhallisen kuoleman, hyvästellä kaikki läheisensä ja sukulaisensa pohjoisinta suomea myöten, ennen kuin päästi elämästään irti. Hänellä oli eläessään kykyjä, joita hyvin harvalla on ja ne tulivat myös itselleni tutuksi jo hyvin nuorena. – Näin ja koin asioita, joista hyvin harva uskaltaa puhua.

Henkilökohtaisesti olen saanut tyttäreltä viestejä tuonpuoleisesta jo hänen kuolinhetkellään, sekä jatkuvasti hänen kuolemansa jälkeen. Selkeimpiä yhteydenottoja on tullut yleensä niihin aikoihin, jotka on olleet perheelle erittäin rakkaita yhteisiä juhlapäiviä, merkkipäiviä tai olen hyvin syvästi rakkaitani muistellut ja elänyt syvääkin syvemmässä surussa. Huomiotamme herätellään henkimaailmasta toki viikoittain ja ne kaikki olemme ymmärtäneet tyttäremme yhteydenotoiksi jo paljon ennen meedioyhteyttämme, koska ovat lisääntyneet tyttäremme kuoleman jälkeen.

Perheemme on lähiviikkoina vakuutettu siitä, että tässä maailmassa on muitakin ihmisiä, joilla on lahjoja saada viestejä rakkailtamme, pitäköön heitä joku sitten huijarina tai lohduntuojana. – Meidän perheelle meedio on tullut tutuksi juurikin jälkimmäisenä.

Silloin kun meille annetaan viestejä edesmenneeltä tyttäreltämme ja kerrotaan pilkuntarkasti asioita tyttäremme viimeisistä elinhetkistä murhamiehen aikeista ja surmatavasta, joista ei tiedä kukaan muu, kuin me vanhemmat, sekä virkamieskoneisto, joiden kansiot ovat vastaavasti täysin salaisia, ei epäilyksiin ole varaa.

En todellakaan usko, että meediolla olisi tuttavapiirissään toisella puolen suomea ketään niin hyvää hakkeria, joka pääsisi käsiksi niihin kansioihin, joihin ei ole lupa tutustua edes tutkintaan liittymättömien ulkopuolisten virkamiesten. Suurin osa tyttäreltämme saaduista viesteistä koskivat seikkoja, joita emme ole missään tilanteessa julkisesti puhuneet tai kirjoittaneet.

Kaiken lisäksi meedio kysyy kesken istunnon, että uskaltaako hän kertoa yksityiskohtia, jotka voivat perhettämme järkyttää, koska hän on itsekin kauhuissaan siitä, mitä tyttäremme joutui kokemaan, kuinka hänet pakotettiin uhriksi ja kuinka hän oli viimeiset elinminuuttinsa hyvinkin tietoinen ja pelokas että hänet tullaan surmaamaan – pakenemaan hän ei enää päässyt, eikä kukaan häntä olisi voinut enää pelastaa.

Murhaajan ainoa tarkoitus oli, että heidät löydetään surmattuna samasta huoneistosta rinnakkain, kuten Romeo ja Julia, mutta ilmeisesti surmaaja ei rohjennut sillä kerralla itseään tappaa, hän epäonnistui aikeissaan tai tahtoi varmistaa, että tyttäremme surmaaminen toteutuu. Tyttäremme surmaaja toteutti oman itsemurhansa vasta tasan kolme kuukautta myöhemmin, lähes minuutilleen samaan kellonaikaan, kuin tyttäremme aiemmin menehtyi.

Tuo ensimmäinen, vaimoni yhteydenotto sisälsi erittäin paljon salaisia ja henkilökohtaista seikkoja, joita todellakaan kukaan toinen ei tiedä – vain me perheenjäsenet ja virallinen taho.

Itse olin meedioon yhteydessä eilen ja vaikka ensimmäinen kerta perheemme jo täysin vakuutti, olin omalla tavallani skeptinen ennen yhteydenottoa ja vielä jonkin aikaa ensimmäisen viestin jälkeen.

Ajattelin aluksi, että näin meediot ehkä meille kaikille perusasioita kertovat ja saavat meidät niihin uskomaan, mutta kun hän käytti sanamuotoja, jotka ovat tulleet takuuvarmasti tyttäremme suusta hänen elinaikanaan, kertoi perheen sisäisistä asioista, josta kukaan ei ole voinut meediolle ennakkoon kertoa tai hän olisi niitä mistään voinut saada tietoonsa, palasi uskoni jälleen siihen, että viestit on varmasti omalta rakkaalta tyttäreltämme. Esimerkiksi juuri minun ja lastemme suhteesta, tavoista ratkoa ja käsitellä erilaisia asioita keskenämme ja myös perheemme yhteisestä keräilyharrastuksesta, joista ei kukaan perheen ulkopuolinen mitään tiedä.

Kirjoitettavaa olisi todella paljon, mutta en lähde niitä tässä tämän tiiviimmin purkamaan. Perheemme on kuitenkin vakuuttunut siitä, että olemme saaneet yhteyden rakkaaseen edesmenneeseen tyttäreemme ja tuomitaan meidät sitten millä tavalla hyvänsä, se on meille tuonut lohtua, eikä se voi olla mielestämme väärin.

Sinä joka luet tätä blogia, saatat uskoa johonkin muuhun, vielä vähemmän konkreettiseen ja epävarmempaan, mutta jos siitä itsellesi lohtua saat, en ainakaan minä tule sinua tuomitsemaan.

Sitten kun minun oma aikani on, toivon kovasti, että rakkaat uskaltavat pitää minuun edelleen yhteyttä täältä pahan ja julman maan päältä. - Maanpäällistä helvettiä pahempaa paikkaa ei voi missään toisaalla olla...